Utomhusaktiviteter

Det anses vara hälsosamt att vara ute så mycket som möjligt, men ibland kan det kännas som att man har tröttnat eller har slut på aktiviteter att göra. För den som känner såhär, kan den här listan hjälpa till att väcka inspirationen igen.

Flugfiske

Flugfiske är en aktivitet som tar dig nära naturen på riktigt. Att stå i ett vattendrag (ofta i väldigt natursköna miljöer) och fiska är ett härligt sätt att njuta av det som naturen har att erbjuda. Flugfiske kräver också en del skicklighet vad gäller själva kastteknikerna – att lära sig grunderna i flugfiske behöver dock inte vara jättesvårt.

Wakeboarding

I Sverige, där vi inte har så gott om stora vågor, passar wakeboarding extra bra. Istället för som vid surfing, där man själv ska fånga vågorna, åker man istället efter en båt när man sysslar med wakeboarding. Att åka wakeboard är en populär aktivitet, som dessutom innebär riktigt bra träning.

Klättring

Beroende på var och hur högt man klättrar, kan klättring vara farligt. Hur som helst är det en mycket populär utomhusaktivitet, och många som testar på det en gång, gör det ofta en gång till. För den som ska testa första gången bör dock en klättringhall (inomhushall) rekommenderas för de första passen.

Kajak

Kajak är en lugn sport, som ändå håller dig fit och som kan bjuda på härliga naturupplevelser. Det är ganska enkelt för nybörjare – det är i princip bara att börja paddla. Kajaker finns dessutom att hyra eller köpa relativt billigt på många hörn i landet.

Vindsurfa

Vindsurfing är en hybrid av två andra nervkittlande sporter; segling och surfing. För dig som ska testa, var beredd på att det kan ta ett tag att bli riktigt bra på det. Tålamod (och kanske en del envishet) krävs för att hitta rätt balans.

Inhandla utrustningen

Känner du dig redo att börja ett mer aktivt liv? En av internets bästa e-handelssda för uteaktiviteter är Outdoorexperten som tillhandahåller ett stort utbud av kvalitetsprodukter, det är dessutom väldigt enkelt att beställa hem.