Rätt tajming för bokning av catering i Stockholm

Att arrangera ett större evenemang är sannerligen ingen smal sak! Du behöver bland annat boka lokal, ordna med underhållning samt fixa mat och dryck. Det är helt enkelt en hel del uppgifter som behöver utföras i samband med såväl planeringen som utförandet av evenemanget. En av de viktigaste sakerna du kan göra är dock att boka en firma som tillhandahåller catering i Stockholm. För genom att göra detta slipper du åtminstone tänka så mycket mer på maten och drycken.

Men när är egentligen den bästa tiden att boka cateringfirman? Läs vidare för att få svaret!

3 faktorer som avgör när du bör boka catering i Stockholm

De flesta större evenemang är planerade sedan länge i förväg, inte sällan flera månader före det datum då evenemanget äger rum. Därför bör du helst boka en firma som tillhandahåller catering i Stockholm så fort datumet för ditt evenemang är bestämt. Samtidigt finns det också vissa faktorer som kan avgöra när bokningen bör ske, såsom:

  • Valet av lokal. När du planerar ett större evenemang är det viktigt att du tar hänsyn av lokalen när du bokar en cateringfirma. Behovet av catering kommer nämligen påverkas av allt från storleken på lokalen, antalet gäster som kommer samt vilken typ av evenemang det rör sig om. Till exempel krävs lite mer utrymme och fokus på servering om det rör sig om en middagssittning jämfört med en buffé.
  • Den aktuella årstiden. När du bokar en firma som tillhandahåller catering i Stockholm kan det också vara värt att ta hänsyn till årstiden. Detta gäller inte minst om evenemanget ifråga är lite större. Till exempel kan det krävas lite annorlunda mat och dryck på ett evenemang som äger rum utomhus på sommaren än om det istället skulle äga rum på vintern inomhus. Säsongens primörer är ofta färskare och mer lättillgängliga än andra ingredienser. Därför bör detta tas hänsyn till när menyn planeras.
  • Budget. Du bör såklart även ta hänsyn till din budget. Kostnaden för cateringfirman och dess tjänster kan ofta vara en av de större utgifterna för ett evenemang. Därför behöver du även ha budgeten i åtanke när du bestämmer tajmingen för din bokning. Ibland kan du nämligen spara lite pengar genom att boka närmare det datum då evenemanget äger rum.