Skapa intressanta DIY-artiklar

Skapa intressanta DIY-artiklar

Med större intresse för återbruk, ekonomi och miljö är det inte oväntat att DIY har fått en stor renässans. Mängder av bloggar med DIY-artiklar skapas med olika inriktning. För att synas är det alltså viktigt skapa intressanta och relevanta artiklar.

1.    Headerbild visar på inriktning

Se över den headerbild (bilden som visas högst upp på bloggen) och skapa en som speglar bloggens innehåll. Ett exempel kan tas från Duger.se som har en tredelad bild med:

  • En vardagsperson som målar
  • En hantverkare som sågar i verkstaden
  • En kvinna som gör rent sitt ansikte

Med denna header visar bloggen att de är mycket breda i de DIY-artiklar som publiceras. Den vänder sig därmed både till hantverkare och privatpersoner, de som gillar att snickra och de som hellre håller på med skönhet (eller bägge).

2.    Tydliga rubriker

DIY-artiklar handlar om saker som kan göras på egen hand. Saker som de flesta klarar av utan någon utbildning och som underlättar vardagen. Det är viktigt att ha med sig den tanken när rubrikerna sätts på blogginläggen. Vad passar bäst:

Gillar du det du ser i spegeln?

Hur byggs en konvex spegel?

Vad gör du på en sminkkurs?

Alla dessa DIY-artiklar kan hittas på bloggar – men en rubrik är bättre än de andra. För det handlar om att bygga, skapa och vara kreativ. Inte om att skapa självförtroende eller gå på kurs….

3.    Bilder, bilder och mer bilder

En bild är ett måste – men med flera bilder skapas en tydlighet som krävs för att läsarna ska hänga med i resonemangen. Det allra bästa är steg-för-steg guider som visar varje moment. En bild kan säga mer än tusen ord och detta stämmer extremt bra i just dessa artiklar.

Ännu ett steg framåt är att lägga in Youtubefilmer som visar samma sak som beskrivs i texten. På detta sätt kan läsarna både se, höra och läsa de olika guiderna.

4.    DIY-artiklar om ett smalt ämne

Som med alla bloggar är det lättare att få många besökare och ranking på Google om artiklarna hålls smala inom ett specifikt ämne. En DIY-blogg som har fokus på skönhet har exempelvis artiklar om:

Ansiktslyft – Hur går det att göra med olika metoder i hemmet? Vilka salvor kan användas och hur påverkas huden av kosten? Dessa inlägg skulle alltså även kunna hittas i en skönhetsblogg men även inom DIY-artiklar.